donderdag 14 juni 2012

Bruisend Lanaken

Mei 2012 - Burgerkrant Lanaken | Lanaken is een bruisende gemeente. Als burgervader kan ik deze uitspraak doen. Alleen dien ik u wel uit te leggen wat ik met bruisend bedoel. 

uw burgemeester Marino Keulen
Lanaken kent een bloeiend verenigingsleven met voor ieder wat wils: van sportverenigingen tot culturele-en jeugdverenigingen. Daarnaast zijn er tal van voorzieningen voor senioren: van petanquebanen tot een buurtrestaurant. Ook wie wil winkelen, naar de markt gaan of eens gezellig op café gaan vindt in Lanaken zijn weg. Voor wie graag wandelt, zijn onze bossen of het domein van Pietersheim een optie. Toeristen komen ook graag naar Lanaken om het mooiste dorp Oud-Rekem te bewonderen. Kortom er is in onze gemeente genoeg te beleven. Wij vinden echter dat Lanaken in de toekomst nog verder kan groeien. Het Spartacusplan, de sneltramverbinding Hasselt-Maastricht, met Lanaken als belangrijke halte kan zorgen voor een nieuwe dynamiek:
  • extra parkeerplaatsen in het centrum,
  • een betere bereikbaarheid van Lanaken en 
  • meer mensen die onze gemeente gaan bezoeken. 
Op deze manier zal Lanaken stappen vooruit kunnen zetten en nog aantrekkelijker worden als gemeente. Om hier extra aandacht voor te vragen, nemen we als Open Vld Lanaken deel aan de nationale actiedag van onze partij rond een bruisende gemeente. Op zaterdag 23 juni kunt u ons in het centrum van Lanaken vinden en slaan wij graag een praatje met u. Komt u gerust eens langs. Tot dan!

Uw burgemeester Marino Keulen | Bekijk hier de originele publicatie