dinsdag 11 september 2012

Nieuwe KMO zone in Lanaken

In de industriezone Europark in Lanaken komt er een nieuwe KMO-zone. “Met dit gebied hebben we nu een oplossing gevonden om tegemoet komen aan de noden van ondernemend Lanaken”, zegt burgemeester Marino Keulen.
De KMO zone is ruim 3 hectare groot en biedt plaats aan minimaal 9 KMO’s. De zone is op dit moment bouwrijp voor 3 bedrijven die meteen van start kunnen gaan. In de loop van volgend jaar worden extra wegen aangelegd, dan zijn ook de overige 6 percelen bouwklaar.

“In de voorwaarden staat onder meer de verkoopprijs van 30 euro/m², dat er een minimumtewerkstelling van 1 personeelslid per 10 are moet zijn, maar ook dat alleen lokale bedrijven er zich kunnen vestigen met een beperkte impact op vlak van ruimte, milieu en verkeer”, vertelt burgemeester Marino Keulen.

Met de komst van de nieuwe KMO-zone biedt het Europark nu oplossingen voor zowel regionaal, internationaal als lokaal georiënteerde bedrijven, al dan niet met water- en/of spoorgebonden activiteiten. In de industriezone Europark is er nog 18 hectare industriegrond verkoopbaar.