vrijdag 15 februari 2013

Nieuwe ambulance in gebruik

Deze week heeft het gemeentebestuur de sleutels van een nieuwe ziekenwagen ontvangen en deze meteen overgedragen aan de ambulancedienst Ambi Care. Het gemeentebestuur is en blijft eigenaar van de ziekenwagen. Ambi Care zal de wagen inzetten voor het dringend ziekenvervoer in onze gemeente. Tussen beide partijen zijn bijkomende afspraken vastgelegd wat de samenwerking betreft voor de volgende jaren.

Schepen Mark Curvers: “De gemeenteraad heeft in mei vorig jaar de aankoop goedgekeurd voor een ziekenwagen. Dit voertuig zal ondergebracht worden bij Ambi Care om in te zetten bij dringend ziekenvervoer binnen onze gemeente. Hiermee hebben we een win – win situatie voor zowel onze inwoners, die zich verzekerd weten van betrouwbaar ziekenvervoer in geval van nood en anderzijds kan ook Ambi Care nu haar werking voort zetten op een kwaliteitsvolle manier.”

De ziekenwagen heeft € 125.000 gekost. Tegenover deze investering staan enkele bindende afspraken. De service- en onderhoudskosten van het voertuig komen ten laste van Ambi Care. Zij betalen ook een maandelijkse huurprijs van € 500 voor het gebruik van de ambulance. Ambi Care dient ook ieder jaar kosteloos bij 2 evenementen in Lanaken aanwezig te zijn met de ziekenwagen en een ploeg van 6 personen voor mogelijke medische interventies. Ambi Care zal stand bye zijn bij de carnavalstoet in Lanaken dit weekend, en bij de lichtstoet in Gellik op 23 februari. Ook dient Ambi Care stand bye te zijn bij 2 andere evenementen met een ploeg van 2 personen. Het gemeentebestuur bepaalt zelf bij welke evenementen dat het geval is.