$type=slider$snippet=hide$cate=0$au=0$cm=0$show=home

$type=three$cate=0$meta=0$rm=0$c=30$snip=0$show=/p/wie-is-wie.html

$show=mobile

 

Herstel daken CCL en Academie voor 724.000 euro

De daken van de Academie voor Muziek en Woord in Gellik en van het Cultureel Centrum in Lanaken zijn dringend aan herstelling toe. Aan beide dossiers samen hangt een prijskaart van € 724.000.

Bij de Academie voor Muziek en Woord zijn de daken bedekt met natuurleien. Deze zijn op diverse plaatse los gekomen. Ook het zinkwerk is in zeer slechte staat, net zoals de dakkapellen. Op diverse plaatsen is er reeds jaren lang waterinsijpeling waardoor het houtwerk is aangetast. De topgevels vertonen bovendien schade aan het metselwerk. De gebouwen zijn opgetrokken in het begin van de vorige eeuw, de daken werden nog niet eerder gerenoveerd.

Schepen Patrick Tollenaers: “De natuurleien worden verwijderd en zoveel mogelijk gerecycleerd, en aangevuld met nieuwe natuurleien. Het houtwerk wordt waar nodig vernieuwd. Al het zinkwerk en de goten wordt ook vernieuwd. Er wordt ook een onderdak aangebracht. Het aantal dakkapellen wordt gereduceerd naar ongeveer de helft. Hiervoor werd een stedenbouwkundige vergunning afgeleverd.”

Bijkomende werken bij de Academie voor Muziek en Woord omvatten het aanbrengen van een laag PUR isolatie aan de zoldervloeren. Er zullen ook een leeflijn en ladderhaken aangebracht worden om later op een veilige manier het dak te kunnen betreden. De raming bedraagt € 421.294,04 voor de renovatie van het dak en € 20.357,04 voor het plaatsen van de isolatie.

Schepen Patrick Tollenaers: “Een tweede belangrijk dossier betreft de herstelling van het dak van het Cultureel Centrum. Op diverse plaatsen vertoont te huidige dakbedekking lekken, zoals in de foyer en de grote zaal. Het dak is in zeer slechte staat. Deze daken zijn ook nog de originele dus daterend van ongeveer 1980. Er zijn in het verleden reeds diverse herstellingen gebeurd, en in 2009 werd het dak boven de burelen reeds vernieuwd. Nu komt de rest aan de beurt.”

In het dossier van het Cultureel Centrum wordt de volledige dakopbouw vernieuwd: het plaatsen van een dampscherm, 8 cm isolatie, dakbedekking uit EPDM en een balastlaag. koepels, dakranden en afvoeren. Dit renovatiedossier werd door de technische dienst opgesteld, door Architect Sofie Merckx. De kostenraming bedraagt € 281.751,74. De uitvoeringstermijn bedraagt 25 werkdagen.

De opdrachten zullen ter goedkeuring voorgelegd worden aan de eerst volgende gemeenteraad.

[In de kijker]_$type=sticky$l=0$c=4$cate=1$h=318$icon=1$m=0$hide=home

[Events]_$type=carousel$cate=0$show=post

[Marino Keulen]_$type=two$cate=0$meta=0$rm=0$c=6$snip=0$hst=https://marinokeulen.blogspot.be/

Naam

artikel,205,event,58,facts & figures,18,foto,71,in de kijker,47,pers,104,publicaties,11,video,40,wie is wie,35,
ltr
item
Open VLD Lanaken: Herstel daken CCL en Academie voor 724.000 euro
Herstel daken CCL en Academie voor 724.000 euro
Open VLD Lanaken
http://openvldlanaken.blogspot.com/2013/03/herstel-daken-ccl-en-academie-voor.html
http://openvldlanaken.blogspot.com/
http://openvldlanaken.blogspot.com/
http://openvldlanaken.blogspot.com/2013/03/herstel-daken-ccl-en-academie-voor.html
true
3013909021066521097
UTF-8
Alle berichten geladen Geen zoekresultaten ONTDEK MEER Lees meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S BERICHTEN Ontdek Alles VOOR U AANGERADEN LABEL ARCHIEF ZOEKEN ALLE BERICHTEN Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy