vrijdag 2 augustus 2013

Het zomert in Lanaken


Als gemeentebestuur willen we inzetten op de opwaardering van onze middenstand. Een eerste initiatief hiervoor start deze zomer in samenwerking met de Middenstandsraad. Onder de noemer “Zomer in Lanaken” zullen er tal van activiteiten plaatsvinden tijdens de maanden juli en augustus op verschillende locaties in Lanaken.

Het is reeds gestart met onze braderie op 15 juni en de Jet Shopping Day op 29 juni en eindigt op 31 augustus met ‘Lanaken Zingt’. Het is onze bedoeling om voor een zinderende zomer te zorgen met zowel internationale straatanimatie, muziek – en sportactiviteiten. Bovendien zal elke zaterdag de Stationsstraat verkeersvrij gemaakt worden tussen 14u en 18u. Er wordt dan animatie voorzien en tijdelijk zal er ook nieuw straatmeubilair geplaatst worden. Elke dinsdag zal er ook weer ‘Cultuur op de markt’ plaatsvinden, waarbij er tussen de marktkramers een culturele act zal opduiken en de bezoekers vermaken. Daarnaast zullen er ook vier zomerse zondagen plaatsvinden met onder andere een boottocht tussen Oud-Rekem en de Waterburcht Pietersheim.

De middenstand koppelt er ook nog een actie aan vast met 50 000 krasloten en kans op mooie prijsjes bij de deelnemende handelaren. Dus waag uw kans en kom genieten van de zomer in Lanaken.

De agenda en andere info omtrent de Zomer van & in Lanaken vindt u via deze link.