vrijdag 25 oktober 2013

Afscheidsruimtes op de begraafplaatsen

Het gemeentebestuur heeft op de begraafplaatsen van Neerharen, Gellik, Kesselt, Rekem, Lanaken
en Veldwezelt afscheidsruimtes gebouwd. Hierdoor wordt het mogelijk voor familieleden en vrienden om op een serene manier afscheid te kunnen nemen van de overledene op de begraafplaatsen zelf. Vroeger diende dat te gebeuren in open lucht en was er geen aparte locatie voorzien om aan dit afscheidsmoment enige intimiteit te geven. Dat kan vanaf nu dus wel.

In Lanaken en Veldwezelt zijn de afscheidsruimtes indoor aangebracht. Op de foto ziet u de afscheidsruimte op het kerkhof van Lanaken. In Neerharen, Gellik, Kesselt en Rekem zijn de afscheidsruimtes buiten voorzien. Op de foto ziet u de afscheidsruimte op de begraafplaats van
Neerharen.


Aanvullend werd in Neerharen, Gellik, Kesselt en Rekem ook de toegankelijkheid verbeterd. Er werden grote tegels aangelegd die een pad vormen naar de afscheidsruimte. Rondom werd er witte kiezel aangebracht en werden ook planten en haagjes geplant om het uitzicht te verfraaien.
Om het geheel af te maken zullen er ook nog zitbanken geplaatst worden nabij de afscheidsruimtes. Voor de begraafplaats Smeermaas zijn de nodige materialen aangekocht om ook hier een afscheidsruimte te plaatsen.