vrijdag 22 november 2013

Afbraak sporthal Sint-ServaesDe sporthal Sint-Servaes in Lanaken werd reeds in juli dit jaar gesloten omdat deze niet meer voldeed aan de huidige vereisten van de sportbeoefenaar. Zodra de afbraak van de sporthal wordt goedgekeurd tijdens de eerstvolgende gemeenteraad volgt er een aanbesteding waarbij er een geschikte aannemer gezocht wordt voor deze werken. 

Investeringen om de sporthal meer in te kleden zijn onverantwoord. De vloer is in zeer slechte staat waardoor sporten niet meer verantwoord is. Ook het sanitair is erg verouderd. Door de komst van de nieuwe sportinfrastructuur achter het Heilig Hart College heeft het bestuur beslist om niet meer te investeren in de sporthal Sint-Servaes. 

Alle gebruikers van de sporthal, onder meer zaalvoetbalploegen, de twirling en seniorensport, hebben een nieuw onderkomen gevonden in de gemeentelijke sporthallen van Rekem en Veldwezelt.
De kosten voor de afbraak worden geraamd op € 53.600 inclusief BTW. Hierin zijn ook het rooien van de beplanting rondom het gebouw, het verwijderen en afvoeren van asbest en het met zand egaliseren van de zone opgenomen. De vrijgekomen grond zal door de gemeente openbaar verkocht worden waarbij het bestuur zal aansturen op de komst van een nieuw woonproject.