dinsdag 26 november 2013

Fitkids: “Een extra uur sport op school, over de schoolgrenzen heen”De gemeentelijke dienst Sport start, in samenwerking met de directie en het personeel van basisscholen “Jan Rosier” en “In de Engelse Hof” het project “Fitkids”. Het project speelt in op een zeer actueel thema, de jeugd meer aan het sporten krijgen. 

De kinderen worden tijdens het project “Fitkids” in contact gebracht met algemene bewegingsvaardigheden, zo wordt duidelijk dat bij sport veel techniek van pas komt. 
Schepen van sport, Pierre Nelissen: “Het unieke aan dit project is de samenwerking tussen het katholieke en het gemeenschapsonderwijs. Tijdens de eerste sessies sporten kinderen van beide scholen in de turnzaal van de katholieke basisschool Jan Rosier. Gedurende de tweede reeks in de sporthal van basisschool “In de Engelse Hof” van het gemeenschapsonderwijs.” 

De lessen zullen begeleid worden door de sportpromotor van de dienst Sport. “Kinderen kunnen een extra uurtje sport goed gebruiken. In plaats van de standaard naschoolse opvang kunnen ze zich nu op een actieve manier een extra uurtje uitleven in een veilige en bekende omgeving” aldus sportpromotor David Leone.
Na de evaluatie van het project worden de mogelijkheden bekeken om in de toekomst uit te breiden naar de andere basisscholen in de gemeente Lanaken.