$type=slider$snippet=hide$cate=0$au=0$cm=0$show=home

$type=three$cate=0$meta=0$rm=0$c=30$snip=0$show=/p/wie-is-wie.html

$show=mobile

 

De dagen van sporthal St. Servaes zijn geteld…

Een sportmonument uit onze gemeente zal weldra verdwijnen uit het straatbeeld. Een exacte datum ligt nog niet vast maar in de loop van de volgende weken zal begonnen worden met de ontmanteling en afbraak van sporthal St. Servaes. De sporthal was niet alleen letterlijk, maar zeker ook figuurlijk een ‘monument’ in onze gemeente.

De sporthal werd gebouwd in 1972, in de periode dat ook de St. Servaeswijk en de St Servaeskerk werden gebouwd. Heel wat verenigingen vonden hier hun onderdak. Begin jaren ’80 speelde Sparvoc er z’n wedstrijden uit de eredivisie van het volleybal. Vaak zat de sporthal toen afgeladen vol. Maar ook voor andere sporten vond menige actieve sporter de weg naar de Postweg in Lanaken. In een latere fase werd de sporthal uitgebreid met een concièrgewoning en nieuwe kleedkamers. Ook kwam er een extra ruimte voor o.m. de beoefening van gevechtssporten.

De sporthal was ook een plaats waar onze inwoners rendez-vous gaven voor uiteenlopende activiteiten die los van de sportbeoefening stonden. Denk maar aan het legendarische optreden van de Britse popgroep ‘Mud’ die op het hoogtepunt van z’n roem in de sporthal St Servaes kwam optreden. De voorbije jaren was de sporthal ook de plaats waar de inwoners van Lanaken terecht moesten voor het uitbrengen van hun stem tijdens de gemeenteraads- of nationale verkiezingen. En in het carnavalsweekend moest je op zaterdag in sporthal St Servaes zijn voor de kindernamiddag en ’s avonds het Aaijt Wieverbal.

Aan dit alles is nu dus een eind gekomen. De sporthal was versleten. Nieuwe investeringen waren niet langer verantwoord. De energiekosten liepen veel te hoog op. Er was immers geen dak- en vloerisolatie aanwezig. Het sanitair voldeed ook niet meer. Bovendien was de sportvloer beschadigd waardoor verantwoord sporten niet langer aan de orde was. De verschillende normen waaraan anno 2014 (en de volgende jaren) moet beantwoord worden, waren niet haalbaar met het huidige gebouw. Het gemeentebestuur heeft dan ook besloten om niet langer te investeren in deze lokatie, maar in te zetten op een nieuw multifunctioneel sportcomplex dat moet verrijzen nabij het Heilig Hartcollege.

Het dossier voor de ontmanteling en afbraak van de sporthal is rond. Binnenkort zal de aannemer starten met de afbraakwerken. Eerst zullen een aantal zaken gerecupereerd en verwijderd worden door de technische dienst. Het gaat om de automatische schuifdeur bij de ingang, de luchtverhitters, verlichtingsarmaturen en noodverlichtingen, brandblussers, de warmteboiler van de stookplaats, sporttoestellen, materiaal en mobiele tribunes en de houten wandbekleding.

Op de vrij gekomen lokatie zal in de toekomst een nieuwbouwproject opgestart worden.

[In de kijker]_$type=sticky$l=0$c=4$cate=1$h=318$icon=1$m=0$hide=home

[Events]_$type=carousel$cate=0$show=post

[Marino Keulen]_$type=two$cate=0$meta=0$rm=0$c=6$snip=0$hst=https://marinokeulen.blogspot.be/

Naam

artikel,205,event,58,facts & figures,18,foto,71,in de kijker,47,pers,104,publicaties,11,video,40,wie is wie,35,
ltr
item
Open VLD Lanaken: De dagen van sporthal St. Servaes zijn geteld…
De dagen van sporthal St. Servaes zijn geteld…
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgy448t55SM9EbHfhhJ3CNhXCvT_tON0WpxavfBivMn-Nfc0jk3BelxD_SBY2AXGxnvqV1hOrDDFrde6pOg94SwRFDPulf-b3BJLNr_3O5-KOqAIizU5_ZXwDMsjiVMIesL2BNZC5xSY9c/s320/sporthal+sint+servaes.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgy448t55SM9EbHfhhJ3CNhXCvT_tON0WpxavfBivMn-Nfc0jk3BelxD_SBY2AXGxnvqV1hOrDDFrde6pOg94SwRFDPulf-b3BJLNr_3O5-KOqAIizU5_ZXwDMsjiVMIesL2BNZC5xSY9c/s72-c/sporthal+sint+servaes.jpg
Open VLD Lanaken
http://openvldlanaken.blogspot.com/2013/12/de-dagen-van-sporthal-st-servaes-zijn.html
http://openvldlanaken.blogspot.com/
http://openvldlanaken.blogspot.com/
http://openvldlanaken.blogspot.com/2013/12/de-dagen-van-sporthal-st-servaes-zijn.html
true
3013909021066521097
UTF-8
Alle berichten geladen Geen zoekresultaten ONTDEK MEER Lees meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S BERICHTEN Ontdek Alles VOOR U AANGERADEN LABEL ARCHIEF ZOEKEN ALLE BERICHTEN Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy