maandag 10 februari 2014

Investeren in #sport @GemeenteLanaken @PierreNelissen #lanakenopdekaartzetten

Voor de periode 2014-2019 wordt het multifunctioneel sportcomplex de grootste investering op het gebied van sport. Dit complex komt achter het Heilig-Hartcollege bij het reeds bestaande kunstgrasveld. Het zal een competitiesporthal omvatten met bijkomende sportzalen voor verschillende disciplines, douches, kleedruimtes en een ruime parking voor voertuigen.
 
Bij het sportpark, dat de naam Montaignehof krijgt, komt ook nog een Finse piste en de aanvraag voor een tweede kunstgrasveld is reeds gedaan. Op die manier krijgt sportief Lanaken de kans om in ideale omstandigheden hun sporten uit te oefenen.

Ook de andere sportinfrastructuur willen we in een perfecte staat houden door enkele investeringen te doen. In de sporthal van Neerharen wordt het sanitair en het dak gerenoveerd, in Rekem de kleedkamers en het sanitair en de sporthal van Sparrendal ondergaat enkele kleine renovaties. Een deel van de Tennishal voorzien we van een nieuwe vloer.

Ten slotte vergeten we ook onze jeugd niet. Het initiatief ‘fitkids’ vond reeds plaats in de basisschool van Rekem en zal verder uitgebreid worden naar het centrum, Gellik en Veldwezelt. Zo kunnen meer kinderen genieten van sport na de schooluren. Voor clubs die de jeugdwerking hoog in het vaandel dragen voorzien we extra subsidies.

Pierre Nelissen, schepen van Sport