dinsdag 11 februari 2014

omgeving buurthuis Briegden heraangelegd @GemeenteLanaken #openvldlanaken

omgeving buurthuis Briegden
De omgeving van het buurthuis in Briegden heeft een facelift gekregen. Bezoekers kunnen nu hun auto gemakkelijk parkeren. Ook aan de fietsers werd gedacht en de nodige schikkingen voor groenvoorzieningen werden getroffen.

De eerste voorbereidingen voor de herinrichtingwerken vonden al plaats bij de herinrichting van de Kiezelweg. Toen werden reeds wachtbuizen voor regenwaterafvoer en droogweerafvoer aangelegd. Daar werd nu op aangesloten.

De bestaande verharding rondom het buurthuis werd opgebroken. Er werd een nieuwe parking aangelegd met waterdoorlatende klinkerverharding. In totaal zijn er 19 parkeerplaatsen, waaronder 2 mindervalidenparkings. Ook de toegangsweg werd aangelegd in grijze waterdoorlatende betonstraatstenen. Bezoekers die met de fiets komen kunnen deze kwijt bij één van de twintig fietsenstaanplaatsen.

Schepen van openbare werken Patrick Tollenaers: “De klinkerwerken werden uitbesteed. Maar naast de klinkerwerken zijn er ook groenperken voorzien. De beplanting van deze perken zal door de groendienst van de Technische Dienst voorzien worden. Als die aanplantingen klaar zijn beschikt men bij het buurthuis in Briegden niet alleen over een functioneel ingerichte omgeving, maar is ze ook voorzien van mooie beplanting rondom wat het geheel een nog aangenamere aanblik geeft.” De kostprijs van de herinrichting bedroeg € 61.000