$type=slider$snippet=hide$cate=0$au=0$cm=0$show=home

$type=three$cate=0$meta=0$rm=0$c=30$snip=0$show=/p/wie-is-wie.html

$show=mobile

 

400000€ voor vernieuwde zaal in Gellik @GemeenteLanaken



Het gemeentebestuur heeft het licht op groen gezet om een investeringstoelage van 400.000 euro aan koninklijke harmonie De Hoop in Gellik toe te kennen voor de renovatie van zaal Esperanza. Hierdoor zal men in Gellik vanaf 2016 beschikken over een volwaardige zaal die de vergelijking met de reeds bestaande ontmoetingscentra in de andere deelgemeenten kan doorstaan.

Schepen Anita Jeurissen: “In Lanaken beschikt iedere deelgemeente over uitstekende gemeentelijke infrastructuur waar verenigingen maar ook particulieren terecht kunnen voor de organisatie van evenementen. Dat kan gaan van steakdagen tot toneelvoorstellingen en particuliere feesten. In Gellik was een dergelijke zaal er tot op heden nog niet. Door de samenwerking met de harmonie en via deze investeringstoelage kan nu ook tegemoet gekomen worden aan de noden van de verenigingen en inwoners in Gellik.”

Het gemeentebestuur heeft verschillende pistes onderzocht. De renovatie van OC ’t Kloester was geen optie aangezien deze ruimte te klein is en een uitbreiding hier niet echt mogelijk was. De bouw van een nieuwe zaal op een andere locatie was financieel dan weer minder aantrekkelijk. De renovatie van zaal Esperanza is daarentegen een win-win situatie voor alle betrokken. De harmonie krijgt een gloednieuwe zaal die verhuurd moet worden aan dezelfde voorwaarden zoals de andere ontmoetingscentra in Lanaken.

Schepen Anita Jeurissen: “Zaal Esperanza zal na de verbouwingen voldoen aan alle mogelijke vereisten qua comfort en veiligheid. Hierdoor krijgt Gellik een nieuwe zaal op een bestaande locatie. We zijn blij dat we samen met de harmonie tot een oplossing zijn kunnen komen die niet alleen voor de harmonie de beste is, maar die ook voor alle andere verenigingen in Gellik meer opties biedt dan het huidige zaaltje van OC ’t Kloester. Bovendien is het ook een oplossing die tegemoet zal komen aan de vraag van de inwoners voor een meer comfortabele zaal in Gellik, waar ze naar activiteiten van verenigingen kunnen gaan, of die ze zelf kunnen huren voor particuliere aangelegenheden”.

Tijdens de werken zal de harmonie terecht kunnen in het auditorium van de Academie voor Muziek en Theater voor hun repetities en eigen evenementen. Ook OC t’ Kloester blijft tijdens de werkzaamheden beschikbaar voor verenigingen om hun activiteiten te organiseren.


[In de kijker]_$type=sticky$l=0$c=4$cate=1$h=318$icon=1$m=0$hide=home

[Events]_$type=carousel$cate=0$show=post

[Marino Keulen]_$type=two$cate=0$meta=0$rm=0$c=6$snip=0$hst=https://marinokeulen.blogspot.be/

Naam

artikel,205,event,58,facts & figures,18,foto,71,in de kijker,47,pers,104,publicaties,11,video,40,wie is wie,35,
ltr
item
Open VLD Lanaken: 400000€ voor vernieuwde zaal in Gellik @GemeenteLanaken
400000€ voor vernieuwde zaal in Gellik @GemeenteLanaken
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_yspmc9GWJJ9DG8QiMQ2uDtjCYtcibOFh-1JRRxjPKEml-spHaqgZ5Ho1a8hx1t7WdK_hI-1v7Ri1HScUo3YWOWaCacA0fGB0rWmjLvFjIx33JaYYeavfsIeWuiKl5nGGdVgDIJ4oA-w/s1600/nieuw+logo+gemeente+lanaken.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_yspmc9GWJJ9DG8QiMQ2uDtjCYtcibOFh-1JRRxjPKEml-spHaqgZ5Ho1a8hx1t7WdK_hI-1v7Ri1HScUo3YWOWaCacA0fGB0rWmjLvFjIx33JaYYeavfsIeWuiKl5nGGdVgDIJ4oA-w/s72-c/nieuw+logo+gemeente+lanaken.JPG
Open VLD Lanaken
http://openvldlanaken.blogspot.com/2014/10/400000-voor-vernieuwde-zaal-in-gellik.html
http://openvldlanaken.blogspot.com/
http://openvldlanaken.blogspot.com/
http://openvldlanaken.blogspot.com/2014/10/400000-voor-vernieuwde-zaal-in-gellik.html
true
3013909021066521097
UTF-8
Alle berichten geladen Geen zoekresultaten ONTDEK MEER Lees meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S BERICHTEN Ontdek Alles VOOR U AANGERADEN LABEL ARCHIEF ZOEKEN ALLE BERICHTEN Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy