vrijdag 13 maart 2015

interactieve app in mooiste dorp is limburgse #primeurWie op bezoek komt in ‘Oud-Rekem, het Mooiste Dorp van Vlaanderen’ kan vanaf nu een interactieve app downloaden en via de smartphone en via een leuke rondleiding deze mooie locatie ontdekken. Aan de hand van vragen, foto’s en filmpjes worden de bezoekers langs de mooiste plekjes van Oud-Rekem geleid. De app is een primeur voor Limburg. 

Schepen voor Toerisme Mark Curvers: “We zijn op zoek gegaan naar nieuwe producten om bezoekers in onze gemeente te verwelkomen. ‘Beleving aanbieden aan toeristen’ is daarbij een belangrijk gegeven. Met dit nieuwe product koppelen we die beleving aan het gebruik van een smartphone of tablet. Die ‘digitale beleving’ zorgt voor extra aantrekkingskracht bij de mensen. Gezinnen met kinderen kunnen zo op een leuke manier Oud-Rekem ontdekken en moeten niet noodzakelijk meer met een brochure in de hand doorheen ons mooiste dorp stappen.” 

De app is gemakkelijk te installeren via Google Play en de App store van Apple. Op basis van je GPS-positie leidt de smartphone of tablet je langs een uitgestippelde route. Afhankelijk van hun positie in het parcours krijgen de gebruikers vragen aangeboden op hun smartphone of tablet. De oplossingen zijn te vinden in het straatbeeld op de positie waar ze zich dan bevinden. De vragen worden gesteld aan de hand van tekst maar ook foto’s en filmpjes worden gebruikt. 
 
Mark Curvers: “Het is dus een interactief gebeuren wat zorgt dat je Oud-Rekem nu op een andere en vooral hedendaagse manier kunt ontdekken en beleven. Het is een mooi voorbeeld van een product waar de moderne techniek wordt ingezet om een historische omgeving te ontdekken.” 

De app downloaden kost €5 per toestel. Daarmee kun je dan van start om Oud-Rekem te ontdekken. En er zit nog een leuke extra aan vast: in de prijs van de app is ook een drankje in Brasserie De Foyer inbegrepen!