$type=slider$snippet=hide$cate=0$au=0$cm=0$show=home

$type=three$cate=0$meta=0$rm=0$c=30$snip=0$show=/p/wie-is-wie.html

$show=mobile

 

#Starterspremie tot 10.000€




TOT € 10.000 PREMIE VOOR STARTENDE ONDERNEMER IN LANAKEN 

Gemeente neemt maatregelen om leegstand in het handelscentrum tegen te gaan.
De gemeente Lanaken heeft een reglement goedgekeurd waardoor startende ondernemers onder bepaalde voorwaarden een subsidie tot maximaal € 10.000 krijgen als zij een handelszaak in het centrum van Lanaken opstarten. Met dit reglement neemt het gemeentebestuur een ingrijpende maatregel om het handelscentrum aantrekkelijker te maken en de drempel voor kleinhandelaars om een zaak te beginnen gevoelig te verlagen. 

Schepen van Economie Mark Curvers: “Het bestuur zet stevig in op de economische ontwikkeling van ons handelscentrum. Net als in heel wat andere gemeenten worden we in Lanaken ook geconfronteerd met leegstaande panden in het handelscentrum. Er zijn een reeks initiatieven genomen om de leegstand tegen te gaan en het centrum nieuw leven in te blazen. De lancering van deze subsidie is daar het meest recente voorbeeld van. Dat het ons menens is blijkt uit de hoogte van de subsidie.” 

De subsidie bedraagt maximaal € 5000 voor alle nieuwe starters in het centrum van Lanaken. Een bijkomende financiële stimulans van nog eens maximaal € 5000 wordt gegeven aan ondernemers die zich vestigen in een pand dat al minstens 2 jaar op de lijst van de leegstand staat en waarvoor al 1 maal leegstandsheffing werd betaald. Bij een overname van een bestaande handelszaak kan men een subsidie verkrijgen van maximaal € 5000. De handelspanden moeten zich bevinden in centrum van Lanaken, binnen het zelfde afgebakende gebied als datgenen waarin de promobijdrage geheven wordt. De premie kan opgevraagd worden met terugwerkende kracht tot 1 januari 2015.
Schepen van Economie Mark Curvers: “Eens men de subsidie ontvangen heeft moet het handelspand ten minste 3 jaar zonder onderbreking gebruikt worden voor de uitbating van een handelszaak. Indien dit niet het geval is moet de premie terugbetaald worden aan de gemeente.” 

De subsidie wordt berekend op de uitgaven die betrekking hebben op de inrichting van het handelspand. De tussenkomst bedraagt maximaal 75% van het totale factuurbedrag met een maximum van 5000 euro of 10000 euro, afhankelijk van het al dan niet leegstaande pand. De uitgaven moeten minstens 2500 euro bedragen. 

Een aantal handelsactiviteiten zoals uitbating van nachtwinkels, private bureaus voor telecommunicatie, automatenshops, wedkantoren, kantoorfuncties zonder voor publiek vrij toegankelijke commerciële ruimte, groothandel, grootwarenhuizen e.a. worden uitgesloten van dit reglement. Ook een verhuis van het handelspand binnen het afgebakende gebied wordt niet betoelaagd.

[In de kijker]_$type=sticky$l=0$c=4$cate=1$h=318$icon=1$m=0$hide=home

[Events]_$type=carousel$cate=0$show=post

[Marino Keulen]_$type=two$cate=0$meta=0$rm=0$c=6$snip=0$hst=https://marinokeulen.blogspot.be/

Naam

artikel,205,event,58,facts & figures,18,foto,71,in de kijker,47,pers,104,publicaties,11,video,40,wie is wie,35,
ltr
item
Open VLD Lanaken: #Starterspremie tot 10.000€
#Starterspremie tot 10.000€
Open VLD Lanaken
http://openvldlanaken.blogspot.com/2015/04/starterspremie-tot-10000.html
http://openvldlanaken.blogspot.com/
http://openvldlanaken.blogspot.com/
http://openvldlanaken.blogspot.com/2015/04/starterspremie-tot-10000.html
true
3013909021066521097
UTF-8
Alle berichten geladen Geen zoekresultaten ONTDEK MEER Lees meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S BERICHTEN Ontdek Alles VOOR U AANGERADEN LABEL ARCHIEF ZOEKEN ALLE BERICHTEN Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy