$type=slider$snippet=hide$cate=0$au=0$cm=0$show=home

$type=three$cate=0$meta=0$rm=0$c=30$snip=0$show=/p/wie-is-wie.html

$show=mobile

 

Gemeente kuist nalatigheid van vorige uitbaters Krieckaert opHet gemeentebestuur van Lanaken wenst te reageren op het artikel dat N-VA Lanaken op 14 augustus de wereld in stuurde. In dit artikel stelt N-VA Lanaken dat het gemeentebestuur haar verantwoordelijkheid moet opnemen om de veiligheid van recreatiedomein De Krieckaert te waarborgen, dat het domein niet voldoet aan de voorschriften omtrent brandveiligheid en dat bewoners nergens terecht kunnen met hun vragen en opmerkingen.

DADING
Om uit de aanslepende juridische impasse te komen werd door de gemeenteraad van 23 februari een dadingsovereenkomst over de achterstallige betalingen goedgekeurd met de familie Bijnens, uitbaters van De Krieckaert. Deze dadingsovereenkomst werd op de gemeenteraad zonder enkele tegenstem goedgekeurd en zorgde ervoor dat de openstaande schuld aan het gemeentebestuur van 565.000 euro werd teruggebracht naar 377.141,99 euro. Dit bedrag diende uiterlijk voor 24 mei te worden betaald. Bij het verstrijken van deze betalingstermijn mocht het gemeentebestuur geen betaling ontvangen. Ook al werd een schuld van 188.000 euro kwijtgescholden. Nochtans heeft de familie Bijnens deze dadingsovereenkomst in volle vrijheid en onder toeziend oog van haar raadsman ondertekend. Aangezien de familie Bijnens de verplichting tot betaling niet nakwam heeft het gemeentebestuur op 4 juni het contract met de uitbaters moeten verbreken.

BRANDVEILIGHEID
In afwachting van de verkoop van het domein dat zal plaatsvinden begin 2016 baat de gemeente het domein voorlopig uit. Volgens N-VA Lanaken voldoet het domein sindsdien niet aan de voorschriften omtrent brandveiligheid. Burgemeester Marino Keulen: “Met deze opmerking maakt N-VA Lanaken het proces van de familie Bijnens omdat het net het gemeentebestuur is die de nalatigheid van de vorige uitbater aan het opkuisen is. Op onze vraag werd er op 15 juli een brandcontrole door de brandweerzone Oost-Limburg uitgevoerd volgens de normen die gelden voor toeristische logies. Uit het verslag blijkt dat er totaal geen onveilige situatie is omtrent brandveiligheid. Enkele kleinere punten moeten door de nalatigheid van de vorige uitbater opgelost worden. Het gemeentebestuur zorgt er op dit moment samen met de brandweer en de gemeentelijke technische dienst voor dat deze punten in orde gebracht worden.”

PERMANENTIE
“Er wordt het bestuur verweten dat er geen service is naar de bewoners toe en dat bewoners niet 24u/24u ergens terecht kunnen” vervolgt burgemeester Marino Keulen. “Vandaag de dag is er geen verschil met de vorige uitbater, deze woonde ook niet op het domein. Volgens het logiesdecreet moet de gemeente als tijdelijke exploitant bereikbaar zijn. Aan de receptie werd in de loop van juli een bord geplaatst met vermelding van alle nuttige telefoonnummers waar de chaletbewoners terecht kunnen. We proberen de bewoners zo goed mogelijk te informeren. De infoavond voor bewoners op 24 juni jongstleden kon trouwens ook op veel belangstelling rekenen.”

ONGEWENSTE BEZOEKERS
Om ongewenste bezoekers op het domein te vermijden is de slagboom in werking gesteld zodat het domein niet vrij toegankelijk is. Alleen chaletbewoners kunnen bij de gemeente terecht om toegangsbadges te bekomen. In tegenstelling tot de vorige eigenaar onderhoudt het gemeentebestuur het domein waarbij opdracht is gegeven aan een firma voor het groenonderhoud. Dit onderhoud heeft ondertussen reeds twee keer plaatsgevonden. Tenslotte heeft het gemeentebestuur moeten vaststellen dat de familie Bijnens pony’s en hangbuikzwijnen heeft achter gelaten op het domein. Deze dieren breken geregeld uit wat een gevaar betekent voor de openbare veiligheid. Tevens zijn er klachten over verwaarlozing van deze dieren gemeld aan het gemeentebestuur. Het bestuur heeft opdracht gegeven aan de familie Bijnens om uiterlijk aanstaande vrijdag voor een nieuw onderkomen voor deze dieren te zorgen.
TOEKOMST
Verder heeft het gemeentebestuur geen behoefte om het domein te blijven exploiteren. Burgemeester Marino Keulen: “Onze inwoners mogen gerust zijn. De Krieckaert zal een plek blijven waar de mensen van Gellik en ver daarbuiten kunnen blijven ontspannen en vertoeven. Het gemeentebestuur gaat op zoek naar een nieuwe uitbater en zal daarvoor begin 2016 de procedure in gang zetten.”
Bewoners kunnen met vragen of opmerkingen tijdens kantooruren terecht bij het gemeentebestuur. Contactpersoon: Johan Kusters op johan.kusters@lanaken.be of 089 739 822.

Bekijk hier een overzicht van de reeds ondernomen acties

[In de kijker]_$type=sticky$l=0$c=4$cate=1$h=318$icon=1$m=0$hide=home

[Events]_$type=carousel$cate=0$show=post

[Marino Keulen]_$type=two$cate=0$meta=0$rm=0$c=6$snip=0$hst=https://marinokeulen.blogspot.be/

Naam

artikel,204,event,57,facts & figures,18,foto,71,in de kijker,47,pers,103,publicaties,11,video,40,wie is wie,35,
ltr
item
Open VLD Lanaken: Gemeente kuist nalatigheid van vorige uitbaters Krieckaert op
Gemeente kuist nalatigheid van vorige uitbaters Krieckaert op
Open VLD Lanaken
http://openvldlanaken.blogspot.com/2015/08/gemeente-kuist-nalatigheid-van-vorige.html
http://openvldlanaken.blogspot.com/
http://openvldlanaken.blogspot.com/
http://openvldlanaken.blogspot.com/2015/08/gemeente-kuist-nalatigheid-van-vorige.html
true
3013909021066521097
UTF-8
Alle berichten geladen Geen zoekresultaten ONTDEK MEER Lees meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S BERICHTEN Ontdek Alles VOOR U AANGERADEN LABEL ARCHIEF ZOEKEN ALLE BERICHTEN Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy