woensdag 23 september 2015

Grondige renovatie sporthal Neerharen voltooid


De sporthal in Neerharen onderging de voorbije maanden een grondige renovatie. De sporthal voldeed niet langer aan de huidige vereisten voor sportbeoefenaars. Ook was het nodig om de sporthal energiezuiniger te maken. De totale investeringen bedroegen 220.000 euro.

Schepen van sport, Pierre Nelissen: ‘De renovatie van de sporthal in Neerharen bestond uit 3 onderdelen. Het dak moest gerenoveerd worden, de transparante achterwand diende vernieuwd en ook de kleedkamers moesten een renovatie ondergaan.’

Het bestaande dak van zowel sporthal als de nevenlokalen werd bijkomend geïsoleerd en voorzien van een nieuwe dakbedekking. De bestaande transparante achterwand werd vervangen door een nieuwe wand met een hogere thermische isolatiewaarde en een beter lichtdoorlaatbaarheid. De betonnen tussenkolommen werden geïsoleerd en bekleed.


De bestaande kleedkamers met gemeenschappelijke douches werden omgevormd tot 2 kleedkamers met eigen doucheruimte, een scheidsrechterlokaal met douche en een poetslokaal. De centrale verwarming en warm waterproductie gebeurt d.m.v. een nieuwe installatie onafhankelijk van de ketel voor de zaal en de cafetaria. Tevens werden er nieuwe vloer- en wandtegels alsook een ventilatiesysteem voorzien. In de nieuwe verlaagde plafonds werden nieuwe energiezuinige LED-verlichtingsarmaturen voorzien die geactiveerd worden d.m.v. bewegingssensoren.





Pierre Nelissen: ‘Naast het moderniseren van de verouderde accommodatie was het energiezuiniger maken van het gebouw een belangrijk argument om tot deze investeringen over te gaan.’
De bedoedeling is dat zowel de school als de diverse sportverenigingen gebruik kunnen maken van een up-to-date sportaccommodatie.