dinsdag 22 september 2015

#wijnwinkel #Wines&Bites wint jaar gratis winkelpand

Lanakenaar Tom Coun wint met zijn concept Wines & Bites één jaar lang een handelspand aan het Molenweideplein in Lanaken en een opstartpremie van 5000 euro. Wines & Bites wordt een interactieve wijnwinkel waarbij wijnliefhebbers plaatsnemen aan één centrale degustatietafel waar klanten het brede wijnaanbod van de winkel kunnen proeven.

Het gemeentebestuur zocht in samenwerking met vastgoedpromotor Machon creatieve ondernemers die kans wilden maken om een handelspand in het centrum van Lanaken te winnen. De wedstrijd ‘Pand zoekt ondernemer’ was een actie om meerwaarde in het winkelaanbod van Lanaken te creëren. Vier finalisten kregen de kans om de jury van hun concept te overtuigen en om naast het handelspand ook een starterspremie van 5000 euro, een energiecheque van 500 euro en een UNIZO-starterspas in de wacht te slepen.

Lanakenaar Tom Coun heeft met zijn wijnwinkel Wines & Bites de wedstrijd ‘Pand zoekt ondernemer’ gewonnen. Tom heeft een realistisch en goed onderbouwd businessplan uitgewerkt en zijn ruime ervaring in de horeca geeft dit concept een grote kans op slagen. Wines & Bites wordt een interactieve wijnwinkel waarbij wijnliefhebbers plaatsnemen aan één centrale degustatietafel waar klanten het brede wijnaanbod kunnen proeven. Vooral Italiaanse en Limburgse wijnen komen er aan bod. Ook heeft hij plannen om themadegustaties en aperofridays te organiseren.

Tom Coun studeerde af als maître-d’hotel-chef kok aan de Hotelschool Hasselt en vergaarde zijn wijnkennis bij het Wine and Spirit Education Trust in Londen. Bij Traiteur Jaco deed hij zijn eerste horecaervaring op om vervolgens aan de slag te gaan bij kasteel-hotel-restaurant-Terworm van de Van der Valk hotelgroep en bij Hostellerie Restaurant Vivendum in Dilsen-Stokkem. Momenteel runt hij zijn eenmanszaak ‘The Flying Sommelier’, wijndegustaties een huis, naast zijn werkzaamheden bij Enoteca Stappato in Leuven.

Het concept Wines and Bites haalde het van drie andere concepten: een mediterraanse supermarkt, soep & desserts en een XL-kinderkledingszaak. Wines & Bites opent zijn deuren in januari 2016.