woensdag 2 maart 2016

#PREMIE VOOR BEVEILIGEN WAARDEVOLLE OBJECTEN MET #SDNA

PRIMEUR IN LIMBURG
Het gemeentebestuur van Lanaken gaat een premie uitbetalen aan haar inwoners die hun waardevolle voorwerpen beveiligen met een SDNAmarkering. SDNA is een onzichtbare lijmachtige vloeistof die op bezittingen kan worden aangebracht om deze te beveiligen.
SDNA-vloeistof is onzichtbaar maar de aangebrachte markering licht op onder een UV-lamp. De SDNA-markeringsvloeistof bevat plaatjes met een unieke code die geregistreerd staat in een databank waartoe alleen de eigenaar van de goederen en de politie toegang hebben.

VOORDELEN VAN SDNA
Op de woning en voorwerpen die voorzien zijn van SDNA worden waarschuwingsstickers aangebracht zodat potentiële dieven afgeschrikt zullen worden om gemarkeerde voorwerpen mee te nemen. Tevens zorgt de unieke DNAcode ervoor dat de pakkans bij inbraken groter wordt omdat daders in verband gebracht kunnen worden met een bepaald delict. Ook zullen teruggevonden voorwerpen sneller terugbezorgd kunnen worden aan de rechtmatige eigenaar.

GEMEENTELIJKE TUSSENKOMST
Burgemeester Marino Keulen: “Ons bestuur wil graag onze inwoners aanmoedigen om waardevolle voorwerpen zoals laptops, computers, sieraden, tv’s en kunst te voorzien van SDNA-markeringen. Daarom zullen we ook tussenkomen in de aankoopkosten van het SDNA-materiaal. We zullen de helft van de aankoopprijs terugbetalen aan onze inwoners.”
Het gemeentebestuur voorziet een tussenkomst van de helft van de aankoopprijs van een ‘SDNA 50 Home kit’. De aankoopprijs van de ‘SDNA 50 Home kit’ bedraagt 89,25 euro hiermee kunnen 50 voorwerpen van een markering worden voorzien. De gemeentelijke tussenkomst bedraagt 45 euro.
De ‘SDNA 50 Home kit’ dient aangekocht te worden bij de officiële verdeler SDNA Forensic Marking via de webshop van www.sdna.be. Na de aankoop kunnen inwoners van de gemeente Lanaken de gemeentelijke tussenkomst aanvragen op: www.lanaken.be/sdna

De tussenkomst kan per adres voor slechts 1 Home kit aangevraagd worden. Een geldig aankoopbewijs is vereist.