donderdag 7 juni 2012

Guido Willen:"Naar het schijnt bestaat er nog iets buiten de politiek"

07/06/2012 - HBVL | "Naar het schijnt zijn er nog andere dingen in het leven dan politiek. Die ga ik nu ontdekken." Dat zegt Guido Willen (58), al 24 jaar gepokt en gemazeld in de Lanakense politiek. Heel even nog voor de toenmalige CVP, sinds 1993 voor de Vld. 

Elf jaar was hij burgemeester, op 14 oktober is hij geen kandidaat meer op de Open Vld-lijst. "Het is mooi geweest", zegt deze dossiervreter. Hij heeft er lang over nagedacht. De rimpels in zijn karakterhoofd staan diep. "Maar uiteindelijk is het het beste dat ik er helemaal mee stop. Ik ken mezelf. Stel nu dat ik als lijstduwer toch verkozen zou geraakt zijn, dan zou ik me zonder twijfel weer smijten in die mallemolen van de politiek.

Bovendien heeft de Open Vld in Lanaken een sterke lijst. Marino Keulen is ongetwijfeld een andere burgemeester dan Guido Willen, maar hij zal dat goed doen. Ik heb het in elk geval 24 jaar op mijn manier gedaan. Voor mij was dat van half negen 's morgens tot half zeven 's avonds en erna, thuis in de keuken, werkte ik verder aan dossiers. Daar kan ik een sigaret roken en kan ik een pintje drinken. (lacht) Ieder zijn stijl. Als ik thuis in de living zat, vroegen de kinderen: Heb je vakantie?" Het is een lelijk woord, maar de geruchten zeggen dat het niet zo klikt tussen Marino Keulen en Guido Willen. "Mag ik dat dan hier en nu formeel ontkennen? Dat klikt wel. We hadden een duidelijke afspraak bij het begin van deze legislatuur. Ik de eerste vijf jaar omdat Marino toen nog Vlaams minister was. En Marino het laatste jaar van deze legislatuur. Die afspraak is perfect nageleefd. Lees hier verder het volledig artikel