maandag 23 juli 2012

Burgemeester protesteert mee tegen einde fietsparadijs

Op de Bilzerbaan in Veldwezelt eindigt het nieuwe fietspad in het niets. Het Limburgse fietsparadijs is daar even zoek. De waaghalzen die het drukke verkeer aandurven, vinden pas zo'n 1,5 kilometer verder weer een eigen rijvak.

Op de grens van Mopertingen (Bilzen) en Veldwezelt (Lanaken) plaatste een comité van buurtbewoners en fietsers zondagmiddag een ludiek verkeersbord. Bedoeling van de initiatiefnemers: hun ongenoegen uiten over het fietspad aan de drukke Bilzerbaan.

Het pas aangelegde fietspad eindigt prompt aan de gemeentegrens. Fietsers die naar Veldwezelt willen, moeten zich daar op de drukke weg wagen. De dorpsraad dringt bij de overheden al zo'n dertien jaar aan op het doortrekken van dat fietspad tot in Veldwezelt. Om de huidige toestand aan te klagen, plaatsten een aantal vertegenwoordigers van de raad een ludiek bord aan het doodlopende fietspad. De actievoerders en sympathisanten hielden er zondag ook een wandeling.

Het probleem is de riolering die onder het fietspad moet komen, zegt burgemeester Marino Keulen. Die past in het erosiebeleid, omdat de weg is omringd door een aantal akkers. De bevoegde minister zou geen geld hebben om de hele zaak te bekostigen.'

Kom meer te weten via deze link.