woensdag 29 augustus 2012

Een nieuw sportcomplex noodzakelijk

Het belang van Limburg stelt ons & de andere partijen geregeld vragen over onze standpunten in het kader van de verkiezingen op 14 oktober.

Hierbij hun eerste vraag met ons antwoord:

Het gemeentebestuur wil een nieuw sportcomplex bouwen in de nabijheid van het Heilig-Hartcollege. Sommigen noemen het een duur prestigeproject. Is er volgens u behoefte aan dit nieuwe sportcomplex?

Het investeren in de nieuwe sportinfrastructuur is absoluut nodig. Onze sporthallen dateren van de jaren ’70 en begin jaren ’80 en zijn verouderd.
Zo zullen de bestaande sporthallen in Veldwezelt en in Rekem grondig worden gerenoveerd. In de sporthal van Neerharen is daar de jongste jaren al werk van gemaakt.
In Lanaken – zelf is de sporthal Sint-Servaas einde sportverhaal en moet die verdwijnen.
Gezien het belang dat wij hechten aan een actief sportbeleid is de bouw van nieuwe sportinfrastructuur dus noodzakelijk.
Het nieuwe sportcomplex is polyvalent van opvatting. Veel activiteiten kunnen er plaats hebben. Het is zeker geen duur prestige project, want we kunnen rekenen op jaarlijks 360.000€ aan Vlaamse Subsidies.
Vlakbij dat nieuwe sportcomplex wordt in de loop van de komende weken ook een nieuw kunstgrasveld en een Finse piste aangelegd.