zaterdag 13 oktober 2012

Keep calm and go to Keulen

Het verhaal van een politiek zwaargewicht
uit Lanaken in Brussel, Limburg & Vlaanderen
Burgemeester gemeente Lanaken, Vlaams Volksvertegenwoordiger, Lijsttrekker gemeenteraadslijst Open VLD Lanaken 2012 & Lijstduwer provincieraadslijst district Maasmechelen/Maasland Open VLD

In 1995 kwam hij het Vlaams Parlement binnen. Na een herschikking van de Vlaamse regering in 2003 nam hij de ministersfakkel over van Guy Vanhengel. Wonen, Media en Sport zijn dan zijn bevoegdheden.

Na de verkiezingen van 2004 mocht hij in tegenstelling tot zijn VLD-collega Patricia Ceysens zijn aanwezigheid in de Vlaamse regering verlengen. Binnenlandse Zaken, Wonen en Inburgering behoren tot zijn portefeuille.

In 2005 werd Marino Keulen verkozen tot meest sexy Vlaams politicus door een Durex-enquête.

Op 24 november 2008 ondertekende de minister het besluit waarmee hij de voordracht van de omstreden kandidaat-burgemeesters van de faciliteitengemeenten Kraainem, Linkebeek en Wezembeek-Oppem afwijst. Daardoor weigert Keulen hen voor de tweede keer te benoemen tot burgemeester als gevolg van inbreuken op de taalwetgeving. Bij de regeringsvorming na de Vlaamse verkiezingen van 7 juni 2009 werd Open Vld uit de meerderheid geweerd. Sindsdien is Keulen opnieuw Vlaams parlementslid.  (Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Marino_Keulen)

15 December 2011 legde Marino Keulen de eed af als burgemeester van Lanaken.