maandag 3 juni 2013

Tom Colson nieuwe voorzitter Open VLD Lanaken

Op zaterdag 1 juni heeft Open Vld-Lanaken lokale bestuursverkiezingen georganiseerd.
Er waren twee kandidaat-voorzitters om uittredend voorzitter Hugo Neven op te volgen: Tom Colson en Sonia Withofs. Beide kandidaat-voorzitters hebben meegedaan aan de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen en wilden hun engagement verderzetten bij onze lokale afdeling.

Na een faire campagne kregen alle leden de kans om zaterdag hun keuze te maken. De talrijke opkomst bevestigde dat de verkiezing leefde bij de lokale achterban. Uiteindelijk haalde Tom Colson het met 58% van de stemmen en wordt hij de nieuwe voorzitter van Open Vld-Lanaken.

Tom Colson (37) is woonachtig te Rekem, werkt als notaris en is voor Open-Vld OCMW-raadslid sinds januari 2013. “Ik koester de ambitie om de sterke positie van Open Vld in Lanaken te behouden en verder te bouwen aan onze lokale afdeling. We mogen niet op onze lauweren rusten en samen het liberale gedachtegoed vertalen in beleidsdaden” aldus de kersverse voorzitter.

Mark Curvers (43), schepen van Toerisme en economie, is verkozen als eerste ondervoorzitter. In de loop van de volgende weken zal het afdelingsbestuur een eerste maal samenkomen en de andere bestuursfuncties invullen. Tevens zijn er vier afgevaardigden gekozen voor het regiobestuur Limburg, zijnde: Marino Keulen, Sofie Martens, Johnny Grosemans en Jolein Martens.