maandag 25 juni 2012

Marino Keulen en Holebi's rekenen op burgemeesters

24/06/2012 - Persbericht | Marino Keulen roept collega-burgemeesters op om ook lokaal een holebi-beleid te voeren. Op korte tijd viel een lange en droeve incidentenlijst van geweld tegen Holebi’s te betreuren: een dodelijke aanval in Luik; bezoekers van een holebifuif in Leuven worden in elkaar geslagen; en Brussel spant de kroon met een reeks gewelddadige incidenten, bedreigingen, intimidaties en scheldpartijen; enzovoort.

Marino Keulen roept andere lokale politici op om het initiatief van de holebibeweging (çavaria) te steunen. De holebibeweging roept lokale politici in aanloop naar de lokale verkiezingen van oktober op om op te komen voor een regenboogbeleid in hun gemeente. Ze roepen de politici op om de vijf maatregelen te ondersteunen die op de website www.regenboogbeleid.be staan. Het gaat om hele eenvoudige concrete maatregelen zoals het uithangen aan het gemeentehuis van de regenboogvlag op de Internationale dag tegen Homo-en Transfobie; het vermelden van het nummer van de Holebifoon (0800 99533) in het gemeenteblad, en dergelijke. "Dit zijn evidente zaken die zonder extra kosten uitgevoerd kunnen worden", zegt Keulen, "maar toch zijn die zichtbare erkenningen van de diversiteit van belang. Vlaanderen heeft de voorbije decennia grote stappen vooruit gezet in de aanvaarding van verschillen in seksuele geaardheid en de discriminaties in onze wetgeving zijn één na één geschrapt. Toch moeten we ons bewust blijven van een aantal heel ernstige problemen", zegt Keulen. 
"Er zijn, naast de genoemde onaanvaardbare gewelddadige incidenten, bijvoorbeeld, indicaties dat het pestgedrag op scholen tegen andersgeaarden weer toeneemt; er is het feit dat heel wat jongeren psychisch worstelt met hun geaardheid en daarvoor geen hulp lijken te vinden, wat in een te groot aantal dramatische gevallen zelfs leidt zelfdoding; enzovoort. Er is dus nog werk aan de winkel en de holebibeweging doet daarin zeer waardevol werk. Als lokale besturen kunnen en moeten wij daaraan ons steentje bijdragen. Ik teken dus zonder aarzelen", zegt Keulen, "en ik roep mijn collega's over de partijgrenzen heen op om hetzelfde te doen."