vrijdag 27 juni 2014

zomerse klanken op de #waterburchtpietersheim

Tijdens de zomermaanden klinkt er weer muziek in de Waterburcht. Elke maand komt een jonge of nieuwe band een zondagochtendconcert in het mooie kader van de historische
waterburcht geven.
De muzikanten die deze zomer in Lanaken op het podium zullen staan zijn niet de minste! Drummer Teun Verbruggen is opnieuw te gast, deze keer met de schitterende saxofonist Bruno Vansina. Het Four Aces Guitar Quartet heeft indruk gemaakt op het Klara festival in Flagey en was één van de 3 laureaten van de wedstrijd Supernova: ‘the future sound of classical music’. In september staat er jong talent uit de klassieke muziekwereld op het podium.

Eerste concert op zondag 13 juli: Bruno Vansina Trio.

Bruno Vansina (saxofoon) geeft op zondag, 13 juli om 11u de aftrap van de 3 zomerconcertjes. Vansina is een door de wol geverfd muzikant die opduikt in bands als Rebirth Collective en Flat Earth Society. In augustus stelt hij het nieuwe album van zijn big band project voor op Jazz Middelheim: het Bruno Vansina Orchestra. Maar eerst is hij nog te gast in Lanaken waar hij met zijn trio in de Waterburcht speelt. Op drums brengt hij Teun Verbruggen mee, die in zowat al zijn bands al meespeelde, de bassist is nog niet bekend. Wat ze juist gaan spelen is nog een complete verrassing, maar dat u zich geen moment zult vervelen staat nu al vast. Meer hoeft hierover niet gezegd, want zoals Thelonious Monk (of was het Zappa?) al zei: “Schrijven over muziek is als dansen over architectuur”.

Praktisch :
Locatie: Waterburcht Lanaken, Waterstraat 52, 3620 Lanaken
Inkom: € 7 inclusief aperitief en toegang tot de hele site van de Waterburcht
De abonnees van het cultureel centrum krijgen een gratis kaart voor één concert naar keuze uit de reeks Zomerse Klanken. De andere concerten vinden plaats op zondag 10 augustus en zondag 7  september.
Reserveren is aanbevolen. Tel. + 32 (0)89 77 25 34 of waterburcht@lanaken.be Meer info: www.pietersheim.be