vrijdag 17 april 2015

Pand zoekt #ondernemer
WELK CREATIEF CONCEPT WINT EEN HANDELSPAND IN HET CENTRUM VAN LANAKEN?

Het gemeentebestuur van Lanaken organiseert in samenwerking met vastgoedpromotor Machon de wedstrijd ‘Pand zoekt ondernemer’. Hierbij wordt gezocht naar creatieve ondernemers die kans willen maken om voor 1 jaar een handelspand in het centrum van Lanaken te winnen.

Net zoals met de starterspremie voor nieuwe ondernemers wil het bestuur met de actie ‘Pand zoekt ondernemer’ de leegstand in onze gemeente aanpakken. De winnaar van de wedstrijd ‘Pand zoekt ondernemer’ wint 1 jaar lang een handelspand aan het Molenweideplein, een opstartpremie van € 5000, een energiecheque ter waarde van € 500 én UNIZO-startersadvies.

Schepen van Economie Mark Curvers: ”De wedstrijd zal verlopen in verschillende fases. In de 1ste fase dienen de kandidaten te motiveren waarom hun project dit pand dient te winnen. Daarbij houden we rekening met enkele criteria zoals de meerwaarde die het voorgestelde concept zal betekenen voor het imago van onze gemeente, de mate waarin het voorstel een goede aanvulling is voor het bestaande winkelaanbod en welke slaagkansen het concept heeft. Maar ook de originaliteit en het innovatieve karakter van het concept is van belang.”
“In de 2de fase wordt er door een jury een selectie gemaakt van 5 finalisten die eind juni bekend gemaakt zullen worden. Deze finalisten zullen in de 3de fase hun concept aan de jury presenteren op basis van een businessplan en haalbaarheidsstudie.” aldus Mark Curvers. 

Het inschrijvingsformulier voor de wedstrijd ‘Pand zoekt ondernemer’ vind je op:

Inzendingen kunnen ingediend worden tot en met 15 juni 2015.