zaterdag 18 april 2015

Aanpak woninginbraken en ramkraken in de politiezone Lanaken-Maasmechelen

Om het aantal woninginbraken en ramkraken in onze politiezone Lanaken-Maasmechelen een halt toe te roepen werd er een inzet gevraagd van het CIK en dit werd ook toegekend door de Federale Politie.
Dit Interventiekorps is de niet-gespecialiseerde interventiereserve van de federale politie. Het is een federale reserve interventie-eenheid die in eerste instantie operaties en prioriteiten van nationaal belang behandelt en in tweede instantie steun verleent op lokaal niveau.

Er zal tijdens de komende periode een inzet zijn van extra politiepatrouilles met een anoniem voertuig. Dit weekend is er een SLim-actie en zal er een verhoogd toezicht zijn met extra grenscontroles.

Het is duidelijk dat er één of meerdere bendes actief zijn op twee vlakken: woninginbraken én ramkraken in winkels. Vele kleinere winkels, kledijwinkels, tabakswinkels, drankwinkels zijn hier het slachtoffer van. Er werden ook een aantal voertuigen gestolen.

Zo werd er deze week nog een ramkraak gepleegd op een shop van het tankstation OCTA+ te Lanaken en een telefoonwinkel aan het Shumanplein te Lanaken.

Er wordt ook aan de bevolking gevraagd om bij verdachte gedragingen niet te twijfelen en onmiddellijk een oproep te doen naar de 101.