vrijdag 29 juli 2016

#stem!! #neanderthalersite laureaat #erfgoedprijs2016

Breng nu alvast je stem uit via www.onroerenderfgoedprijs.be ! Stemmen kan tot en met 12 september.

De Neanderthalersite ontsluit de een van de oudste bewoningssporen van Vlaanderen, en dit op een sobere, maar frisse manier. Je leert er vanalles over de bewoners, de Neanderthalers, maar ook over hun omgeving, het klimaat, de fauna en de flora. Bezoekers maken tijdens een mooie, architecturale en leesbare wandeling kennis met de sporen van de Neanderthalers. De site is uniek in Vlaanderenen zelfs in West-Europa.


Samen met de Roma in Borgerhout en het Spoorwegfort in Duffel werd de Neanderthalersite Hezerwater in Veldwezelt als laureaat van de Onroerenderfgoedprijs 2016 verkozen. Dat maakte minister-president Geert Bourgeois bekend. De 3 laureaten werden verkozen uit 38 kandidaten.

Minister Geert Bourgeois en het Agentschap Onroerend Erfgoed lanceerden begin dit jaar de Onroerenderfgoedprijs, de nieuwe versie van de Monumentenprijs. Die prijs werd in 2010 nog gewonnen door de waterburcht Pietersheim. Nieuw is dat er vanaf dit jaar ook een publieksprijs wordt uitgereikt: het publiek kan vanaf nu stemmen voor zijn favoriet!

Wie als winnaar uit de bus komt, wordt op 7 oktober bekend gemaakt. Wie de Neanderthalersite wilt steunen, kan dit uiteraard. Er wordt ook een publieksprijs uitgereikt. Breng nu alvast je stem uit via www.onroerenderfgoedprijs.be ! Stemmen kan tot en met 12 september.

Nieuwsgierig? De site is uiteraard gratis toegankelijk tijdens de jaarlijkse Open Monumentendag.