$type=slider$snippet=hide$cate=0$au=0$cm=0$show=home

$type=three$cate=0$meta=0$rm=0$c=30$snip=0$show=/p/wie-is-wie.html

$show=mobile

 

#Lanaken start toeristisch seizoen met diverse nieuwe initiatieven



Dit jaar neemt Lanaken heel wat nieuwe initiatieven om de toerist van verder weg, maar ook uit eigen gemeente, kennis te laten maken met het moois dat Lanaken te bieden heeft. Hoogtepunt dit jaar moet de eerste Limburg Fietsvierdaagse worden. 

Schepen van Toerisme Mark Curvers: ”Het nieuwe citymarketingplan schuift toerisme naar voren als een belangrijke pijler voor onze gemeente. De afgelopen winter is er dan ook hard gewerkt aan tal van nieuwe initiatieven voor het nieuwe toeristisch seizoen. Bovendien is er heel wat overleg geweest met de toeristische sector in onze gemeente én hebben we hier op ingespeeld met nieuwe producten waarvan we hopen dat ze de bezoeker naar Lanaken zullen leiden”.
De bezoeker kan in Lanaken de volgende maanden kiezen uit een waaier van nieuwe dagarrangementen om zijn verblijf in Lanaken op een aangename manier te spenderen. Met een nieuw ontwikkelde app voor interactieve rondleidingen in oud-Rekem heeft Lanaken zelfs een primeur voor Limburg. Via de smartphone of tablet kunnen bezoekers door Oud-Rekem trekken en worden ze via diverse vragen en opdrachten begeleid langs de mooiste plekjes.
Lanaken zet vooral in op het fiets- en wandeltoerisme. Iedere zondag in Mei en Juni staat een gids klaar voor een begeleide fietstocht langs de bezienswaardigheden van Lanaken. Onderweg geniet men van lokale drankjes of streekgebak. In juli en augustus kan men dan weer iedere zondag naar de Waterburcht (11u) of Oud-Rekem (14.30u) komen voor een rondleiding met gids.
Schepen Mark Curvers: “We mikken ook op groepen die een aangename uitstap of incentive willen. Men kan in groep met een sloep vanuit Maastricht naar Pietersheim of Oud-Rekem varen en terugkeren met diezelfde sloep of met een Vespa. Vespatochten kunnen vanaf nu ook bij onze toeristische dienst geboekt worden. En aan de meeste arrangementen koppelen we ook een traktatie met een lokale lekkernij.” 

BLIKVANGER: DE EERSTE LIMBURG FIETSVIERDAAGSE 
 In het jaar dat het fietsroutenetwerk 20 jaar bestaat neemt Lanaken uit met de eerste editie van de Limburg Fietsvierdaagse. Van 7 tot en met 10 juli kunnen de fietsliefhebbers van heinde en ver naar Lanaken afzakken om te genieten van het Limburgse Fietsparadijs.
Patrick Maesen, voorzitter vzw Toerisme: ”4 dagen lang worden 4 verschillende regio’s met de fiets aangedaan. Men kan dagelijks kiezen voor een tocht van 25km, 40km of 60km. Onderweg passeren de deelnemers diverse attracties en bezienswaardigheden die gratis of aan gereduceerde prijs kunnen bezocht worden. We mikken niet alleen op deelnemers uit Limburg, maar ook verder weg uit Vlaanderen, Nederland, Wallonië en Duitsland. Bedoeling is dat dit evenement binnen een paar jaar uitgroeit tot hét fietsevenement van Limburg.”

MEER OVERNACHTINGEN IN LANAKEN  
Begin dit jaar werd de overnachtingstaks voor de logiesverstrekkende bedrijven ingevoerd. Schepen Mark Curvers: “Met de hierdoor verworven middelen willen we nieuwe initiatieven nemen om bezoekers naar Lanaken te halen en ze hier ook te laten overnachten. Er zijn verschillende meerdaagse fietsarrangementen uitgewerkt. Ook het culinair aspect willen we beklemtonen. Er komt een arrangement waarbij bezoekers in en rond Lanaken kunnen komen fietsen en ’s avonds gaan dineren in de 2 Michelin sterrenrestaurants in onze gemeente. Men kan ook vanuit Lanaken vertrekken en via Nederland en Duitsland een 4-daags fietsarrangement door 3 landen boeken”. 

MEER EVENEMENTEN IN DE WATERBURCHT  
Met de waterburcht in Domein Pietersheim beschikt Lanaken over een prachtig stuk erfgoed. Hier kan men vanaf dit seizoen gratis het museum en onthaalcentrum van het nationaal park bezoeken. Lanaken wil het unieke karakter van deze locatie ook meer en beter gaan benutten voor diverse evenementen. Op 12 september vindt er een groots promsconcert plaats op het binnenplein met meer dan 50 uitvoerders op het podium. Musical ster An Lauwereins – hoofdrol Phantom of the Opera in Londen West End – staat er samen met Piet Vansichen – directeur Zomeropera Alden Biesen – op de planken met een uitgebreid koor, solisten en orkest een prachtig muzikaal spektakel van te maken die avond. Om alle nieuwe producten van Toerisme Lanaken in de kijker te plaatsen is er niet alleen een nieuwe brochure voorgesteld. Er werd tevens een nieuwe toeristische film geproduceerd en Toerisme Lanaken is vanaf nu ook op Facebook te vinden via:
www.facebook.com/visitlanaken

[In de kijker]_$type=sticky$l=0$c=4$cate=1$h=318$icon=1$m=0$hide=home

[Events]_$type=carousel$cate=0$show=post

[Marino Keulen]_$type=two$cate=0$meta=0$rm=0$c=6$snip=0$hst=https://marinokeulen.blogspot.be/

Naam

artikel,205,event,58,facts & figures,18,foto,71,in de kijker,47,pers,104,publicaties,11,video,40,wie is wie,35,
ltr
item
Open VLD Lanaken: #Lanaken start toeristisch seizoen met diverse nieuwe initiatieven
#Lanaken start toeristisch seizoen met diverse nieuwe initiatieven
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUJLGXKKO5Y1lD5w85lySkFsuRdhDVE6ncLxcYAnA4zMUSZfGSN6RYWZi01aPMnmZvzy-u5v492D0jZFZlScdqIgJlM74mOlBW-BK_jOoaLlh2k3YuZeqY6i8I6U8TSdK2l456QsyVVqg/s1600/toeristisch+seizoen+lanaken.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUJLGXKKO5Y1lD5w85lySkFsuRdhDVE6ncLxcYAnA4zMUSZfGSN6RYWZi01aPMnmZvzy-u5v492D0jZFZlScdqIgJlM74mOlBW-BK_jOoaLlh2k3YuZeqY6i8I6U8TSdK2l456QsyVVqg/s72-c/toeristisch+seizoen+lanaken.jpg
Open VLD Lanaken
http://openvldlanaken.blogspot.com/2015/04/lanaken-start-toeristisch-seizoen-met.html
http://openvldlanaken.blogspot.com/
http://openvldlanaken.blogspot.com/
http://openvldlanaken.blogspot.com/2015/04/lanaken-start-toeristisch-seizoen-met.html
true
3013909021066521097
UTF-8
Alle berichten geladen Geen zoekresultaten ONTDEK MEER Lees meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S BERICHTEN Ontdek Alles VOOR U AANGERADEN LABEL ARCHIEF ZOEKEN ALLE BERICHTEN Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy